Италијанската фабрика за душеци Flexy Flex е основана 1973 година со една цел: да обезбеди најдобар одмор за своите клиенти, благодарение на постојано истражување, развој, иновации, користење на најдобрите материјали и напредна технологија.

©FlexyFlex 2017. Designed by Crea-Lab

Креираме производи за здрав сон
и квалитетен живот.

Квалитетот на вашиот живот започнува тука и сега.

100% Made in Italy
Совршени производи за добар сон
Италијански производи кои гарантираат одличен квалитет. Квалитетот на производите создава се поголем број задоволни корисници.
Напредна технологија
За совршен изглед на вашиот нов душек
Спој од материјали кои се изработени според стандарди и најсовремена технологија. Добриот сон е неизбежен.
Медицински сертификат
Dispositivo Medico
Производи кои се медицински сертифицирани, тестирани и стандардизирани. Сертификат кој гарантира здрав сон.
15 години гаранција
До 15 години гаранција за душек
Гаранција до 15 години за душеци. Квалитет кој ги задоволува потребите на нашите лојални корисници со децении.

ТИП НА
ДУШЕЦИ

Image module
 • HD MEMORY пена
  Најквалитетна мемори пена со 110кг/м3

  Вискоеластична мемори пена со највисока густина од 110кг/м3 за уникатна удобност за време на спиењето. Целосно се прилагодува на структурата на телото и ја спречува појавата на потисни точки и вкочанетост за време на спиењето.

 • BIO MEMORY SOYA
  Со масла од соја, алое вера и рицинус

  Збогатена со масла од соја, алое вера и рицинус кои на природен начин овозможуваат хидратација на кожата и ја прават пената поеластична.

 • AIR PUR пена
  За одлична ортопедска поддршка

  За одлична ортопедска поддршка на рбетот и целата мускулатура на телото истовремено распоредувајќи ја рамномерно целата тежина од телото врз душекот.

 • Федери во џебно јадро
  Со 7 зони на поддршка

  Микрофедери обвиткани во џебно јадро кои функционираат индивидуално, независно еден од друг со 7 зони на поддршка. Во брачна димензија душекот има околу 1500 микрофедери.

 • MEMORY BREEZE пена
  За релаксација и пријатно чувство на свежина.

  Висококвалитетна MEMORY BREEZE пена за релаксација и пријатно чувство на свежина.

 • WIND FHOEN пена
  За одлична транспирација на душекот

  Најиновативен материјал за одлична транспирација на душекот без задржување на влага во истиот. Вискоеластична мемори пена која се прилагодува на структурата на телото без да создава потисни точки.

ПЕРНИЦИ
ЗА ПОДОБАР СОН.

Совршено изработени перници наменети за сите корисници. Нудат одлична поддршка на вратот како и главата. Брза адаптација на главата и вратот со уникатната ергономија која ја овозможуваат овие перници. Креирани во повеќе димензии само за вас.
Одберете ја најсоодветната…

Image module
Image module

Прашања, пофалби, забелешки…
Чекаме ваш одговор.

FlexyFlex Каталог